HD Sat

High Definition satelliet nieuws

16 jun 2008

HD terminologie

HD of High Definition staat voor beelden met een groter aantal beeldlijnen, wat een aanmerkelijk scherper beeld mogelijk maakt. Hoe groter het beeldscherm, hoe beter het verschil merkbaar is. Door het grotere detail in het beeld komen de kleuren ook beter over. HD beelden hebben meestal een resolutie van 1280 x 720 of 1920 x 1080.






TV's met dit logo hebben minimum een verticale resolutie van 720 lijnen, een breedbeeld-aspectratio (16:9) en moeten beschikken over een digitale ingang (HDMI of DVI) of een analoge component video ingang.








TV's met dit logo hebben minimum een verticale resolutie van 1080 lijnen, een breedbeeld-aspectratio (16:9) en moeten beschikken over een digitale ingang (HDMI of DVI) of een analoge component video ingang.







Digital Video Broadcasting is een internationaal aanvaarde open standaard voor zowel digitale tv als digitale radio. DVB is de opvolger van het analoge tv-systeem dat de voorbije 50 jaar werd gebruikt. Het systeem gebruikt de MPEG-2 compressietechniek.








DVB-S is de internationaal aanvaarde open standaard voor zowel digitale tv als digitale radio via satelliet. Voor ontvangst hebben we een satelliet schotel en een digitale ontvanger nodig.






DVB-S2 is de opvolger van DVB-S. Deze maakt het mogelijke naast de digitale MPEG 2 signalen ook de MPEG 4 signalen te ontvangen die gebruikt worden voor HD tv. Voor ontvangst hebben we een satelliet schotel en een HD ontvanger nodig.






DVB-C is de internationaal aanvaarde open standaard voor zowel digitale tv als digitale radio via kabeldistributie. Voor ontvangst hebben we een kabelaansluiting nodig en een setop-box van de tv provider. .






DVB-T is de internationaal aanvaarde open standaard voor zowel digitale tv als digitale radio via zendmasten (terrestrieel). Voor ontvangst hebben we een DVB-T antenne nodig en een setop-box.







De High-Definition Multi-media Interface (HDMI) is een aansluiting voor audio- en videosignalen in ongecomprimeerde digitale vorm. Het HDMI-signaal is digitaal waardoor men de analoge omzetting elimineert. De HDMI-kabel is best bevat 19 draden en heeft een maximale bandbreedte van 14,9 Gbps (gigabit per seconde).

0 reacties: